Ezért számíttasd be a kocsidat az új autódba - Opel Interat
Ajánlatkérés Opel interat Kérje ajánlatunkat!

Képzeld el, hogy ott állsz a vágyott autó előtt és ezt a nehéz döntést kell meghoznod, hogy megveszed (szinte ebben a pillanatban) az autót úgy, hogy kicsit alacsonyabb áron beszámíttatod a jelenlegit, vagy inkább megpróbálod (lehet jobb áron) eladni a kocsidat, és csak utána veszed meg az újat. Szerinted mi a jó döntés?

Semmiképpen ne számíttasd be!

Szinte biztos, hogy lesz körülötted valaki (de az is lehet, hogy te magad fogsz így gondolkodni) aki meggyőzően fog érvelni amellett, hogy semmiképpen ne számíttasd be az autódat újba, mert „egyértelmű bukó”. Az ilyen segítők általában rákeresnek a különböző autót értékesítő portálokon a kocsidra, és a többi hirdetést alapul véve mutatják neked, hogy „egy ilyen autó, mint a tiéd, 150 000-el többet ér a piacon, mint amit akarnak érte adni”.

Az igazság az, hogy gyakran igazuk van. Az autókereskedő cég némileg kevesebbet kínál az autódért, mint amennyiért te magad el tudnád adni. Ám mégis jobban jársz velük. Egy példán keresztül elmondjuk, miért.

 

Mondjuk, hogy magad adod el.

Nézzünk egy (egyébként teljesen átlagos) döntési szituációt, részletesebben. Képzeld el, hogy akarsz venni egy Opelt. (A típus most mindegy) Alaposan átgondoltad a döntésedet, bejössz tehát hozzánk, és az értékesítővel beszélgetve megtudod, hogy az (mondjuk 12 éves Ford Fiestád, amit be akarsz számíttatni) az értékesítő szerint 400 000 forintot ér. Te pedig azt látod a már fent említett oldalakon, hogy 499 000 alatt nincs ilyen autó, és 549 000 ért is találsz.

Ilyenkor könnyen felvillanhat benned a csengő, hogy: de hát a te kocsid többet ér. Ennyiért nem adod oda ez neked nem egy jó ajánlat.

Pedig, ha belegondolsz, nem is rossz.

Ilyenkor mérlegelned kell: ha te magad akarod eladni az autódat, előfordulhat, hogy az 50-100 másik ugyanilyen a piacon levő Forddal kell versenyezned, kell eladnod. Sürgős is neked, hiszen szeretnéd az újautó-illatú Opeledet. Azt is mérlegelned kell, hogy akarod e mutogatni az autódat mindenkinek, minden kósza telefonra. Eközben a kocsid költségekbe ver, mert fizeted rá az adókat, biztosításokat, mindig patyolat tisztán kell tartanod (egy koszos kocsit senki nem vesz meg). Lehet, hogy ki kell javítanod az apró sérüléseket, és időközben olajat, szűrőt cserélsz, merthogy az eladást követően 1 évig még jótállást kell vállalnod a kocsira.

Tetted mindezt úgy, hogy igazából senki nem tudja a kocsid valós piaci árát, hiszen te a többiek árazása szerint áraztad be – mondjuk – 499 000 forintra.

Jönnek a vevőjelöltek, alkusznak, a kocsid áll, az Opel nem a tiéd, az idő telik: azt a kocsit el fogod adni 450 000 forintért úgy, hogy eltelt több hónap, és ráköltöttél 20-30 000-et.

Így pont 20 000 forinttal maradt több pénzed mintha beszámíttattad volna. És arról még nem is beszéltünk mennyi okmányt, bélyeget, papírt kell kitöltened.

 

Ha beszámíttatod

Ha beszámíttatod az autódat, több legyet ütsz egy csapásra. Egyrészt nem kell foglalkoznod semmivel amin fent keresztülmentél volna mert megvesszük, és te az új Opeleddel mész haza hamarosan (a régi autód legyen a mi gondunk). Másrészt nem kell aggódnod a vevőd miatt, mert mindent mi intézünk, és nem tudsz egyetlen forintot sem bukni, mert minden a mi rizikónk.

Van ebben a cikkben egy kis pszichológia is: ha tudod, hogy a régi autódat el fogod adni akkor szinte mindig stresszben ülsz bele, mert ilyenkor aztán tényleg nem jönne jól egy mélyebb kátyú, egy idős néni, aki kicsit meghúzza a parkolóban, vagy egy kőfelverődés a szélvédőn: pedig ezek bármikor előfordulhatnak.

Szívesen beszámítjuk a kocsidat az új álom Opeledbe, ha nem több mint 25 éves. Kattints, és gyere be hozzánk.

  opel corsa mintaszámítások

  opel astra k mintaszámítások

  opel corssland-x mintaszámítások

  opel mokka-x mintaszámítások

  opel grandland-x mintaszámítások

 

 

 

Kapcsolat

Cím:

2092 Budakeszi, Budaörsi köz 2.

Telefon:

Tel: +36 23 451 749

Nyitvatartás:

Hétfő: Szerviz: 07:30 - 16:30 ; Értékesítés: 08:00 - 17:00

Kedd: Szerviz: 07:30 - 16:30 ; Értékesítés: 08:00 - 17:00

Szerda: Szerviz: 07:30 - 16:30 ; Értékesítés: 08:00 - 17:00

Csütörtök: Szerviz: 07:30 - 16:30 ; Értékesítés: 08:00 - 17:00

Péntek: Szerviz: 07:30 - 14:30 ; Értékesítés: 08:00 - 17:00

Szombat: Értékesítés: 09:00 - 13:00