A karácsonyi meglepetés autók legendája - Opel Interat
Ajánlatkérés Opel interat Kérje ajánlatunkat!

Számtalan – általában amerikai, romantikus, vagy vicces – film klasszikus jelenete az, hogy a szülők (vagy a férj) karácsonykor a fa alatt egy dobozba rejtett slusszkulcsot ajándékoz, vagy bekötött szemmel kivezeti a gyereket (a párját) az udvarra, ahol nagy piros masnival átkötve egy vadiúj autó a karácsonyi meglepetés ajándék. Legenda, vagy létezik? Kapott már valaki karácsonyra autót? Utánajártunk, elmondjuk.

 Cikkek, amik (nem) segítenek.

Persze, ettől még léteznek, és ha elolvasod, még olyan (szakmainak tűn) tippeket is adnak, hogy hogyan vásárold meg az autót karácsonyra: például figyelj oda arra, hogy valóban olyan autót vegyél amilyenre az ajándékozott vágyik. Megpróbálnak okos ötleteket adni, hogyan tartsd titokban az ajándékot (igaz az egyik cikkből sem derül ki, hogy honnan van pár millió forintod úgy, hogy a párod nem tud róla). Sőt olvastunk már olyat is, ahol az egyik érv – amellett, hogy megajándékozz valakit karácsonykor egy autóval – az volt, hogy „egy új autó igazán szép meglepetés”. (Ezzel nem tudtunk vitatkozni)

 

De vajon mi az igazság?

Szinte mindannyian ugyanúgy képzeljük el a karácsonyi meglepetés autó átadását: kell hozzá az új autó, és egy hatalmas piros masni, amivel át van kötve. És ott áll az utcán, az udvaron.

A Bloomberg Businessweek nemrég eldöntötte, hogy utánajár a karácsonyi meglepetés autók mítoszának. A kutatásuk egyszerű volt: azt feltételezték, hogy ha karácsonykor sokan kapnak autót, akkor december hónapban biztosan sokkal több autót adnak el, mint előtte, vagy utána. És mivel az autókat nagy szalaggal kötik át, valószínűleg karácsonykor sokkal több hatalmas szalagot adnak el, mint máskor.

Érdekes dolgot találtak.

A nagy piros (kék és sárga) masnikból nem decemberben, hanem a diplomaosztók környékén, ballagás időszakában és Valentin napkor fogy több: ekkor kapnak tehát (jellemzően a lányok, asszonyok, nők) valamilyen nagy ajándékot.

Az is kiderült, hogy decemberben (karácsonykor) az autó eladások (és a forgalomba helyezések) száma sem nő jelentősen. Ami arra enged következtetni, hogy a „karácsonyi autó meglepetés” inkább egy hollywoodi jelenet, mint a realitás. És nem csak Amerikában.

Merthogy van itt egy kis gond.

 

Amire senki nem gondolt. Eddig.

Ha vásároltál már magadnak új autót, akkor biztosan tudod, hogy rengeteg személyes adat kell például ahhoz, hogy egy autót valakinek a nevére írhassunk. Nagyon sok mindennek kell ahhoz együtt állnia, hogy valaki valaki más nevére tudjon vásárolni ajándékba egy autót. Nem megoldhatatlan, de nehéz.

Úgyhogy a mítosz marad mítosz, és az amerikai filmek látványos jelenetei.

Ha szeretnél egy új autót akár magadnak, akár másnak: kattints, és nézz szét a fantasztikus kínálatunkban! Szeretettel várunk!

Kapcsolat

Cím:

2092 Budakeszi, Budaörsi köz 2.

Telefon:

Tel: +36 23 451 749

Nyitvatartás:

Hétfő: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Kedd: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Szerda: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Csütörtök: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Péntek: Szerviz: 07:30 - 14:30 Ért.: 8:00-17:00

Szombat: ZÁRVA