5 dolog, ami kiderül a tesztvezetés alatt - Opel Interat
Ajánlatkérés Opel interat Kérje ajánlatunkat!

Harminc évvel ezelőtt nem nagyon volt értelme elmenni egy szalonba, és kipróbálni az autót, amit meg akartál venni, hiszen minden Dacia, Trabant, vagy éppen Zsiguli ugyanolyan volt. Különben is mit tettél volna, ha nem tetszik? Ma már minden máshogy van: tudjuk, hogy nem minden nap vásárolsz autót, egyértelmű tehát, hogy kipróbálod vásárlás előtt. De mi derül ki számodra a tesztvezetéskor, és mire figyelj? 

 

Ne egyedül gyere!

Képzeld el, hogy autót akarsz vásárolni, és kipróbálnád. Eljössz tehát tesztvezetésre. Egyedül. Ez azonban a legnagyobb hiba, amit elkövethetsz. Nézd, lehetne számunkra egy ideális helyzet, ha egyedül jössz, mert az értékesítőnk csak veled foglalkozik, csak a te kérdéseidre ad megnyugtató válaszokat, és csak az a kérdés neked mennyire tetszik az autó. De mégis arra kérünk, hogy ha eljössz tesztvezetésre, akkor hozz magaddal mindenkit aki vélhetőleg használja majd az autót azért, hogy ők is megtapasztalják, milyen. A tesztvezetés éppen erre jó.: mindenki kipróbálhatja a kocsit és mindenki felteheti a kérdéseit. De ezt még kifejtjük.

 

5: A tesztvezetés azért jó mert mindenki kipróbálhatja a kocsit

Tudjuk, hogy most kicsit sulykolunk, de mindenképp hozd magaddal a családodat. És mindenki próbálja ki az autót, ne csak te. Ha te vezetsz, nem fogsz hátra ülni, és nem fogod kipróbálni, hogy kényelemes-e, ezért úgy veszed meg, hogy erről fogalmad nincs. De nem tudsz vezetni, és az anyósülésen is ülni egyszerre, ezért nem fogod tudni milyen érzés onnan az autó. Pedig ezek fontos szempontok: éppen ezért érdemes „családostul” érkezni. Nekünk nem gond, sőt, örülünk.

 

4: Mindenkinek lehet egy kérdése

Azt biztosan észrevetted már, hogy különböző embereknek különböző kérdései, vannak ugyanarról a dologról. Ez pszichológia. Ha a klasszikus szerepeket nézzük, akkor egy férfinek technikai kérdései vannak az autóval kapcsolatban: fogyasztás, motor, fenntarthatóság, gyorsulás, és – mondjuk – a szerviz. Egy (ismét klasszikus szerepekben gondolkodunk) nő teljes mást akar megtudni ugyanarról: neki az az érdekes, hogy hol a pohártartó, milyen színű a kocsi, és – mondjuk – az is, hogy mit, és hol lehet belepakolni. Ha egyedül jössz akkor lesznek kérdések, amiket nem fogsz feltenni.

 

3: Ezt tedd közben

Amikor elviszed a kocsit tesztvezetésre, akkor arra kérünk, hogy próbálj ki mindent. Észszerű határok között senki nem fog rádszólni. Nem gond, ha felkapcsolod a fűtést, benyomod a klímát, megnézed ergonómiailag hogyan áll neked a választott autó. Az sem, ha egy (picit) odalépsz, hogyan gyorsul. Megértjük, hogy ezekből te sok mindent megtudsz, az egyetlen amire kérünk, hogy óvatosan tedd ezt. Arra is lehetőséged van, hogy a próbaút után helyet cserélj a pároddal, és ő is kipróbálja a kocsit.  Eközben te figyelj, tanulj, érezd az autót, hiszen, ha mellette döntesz évekre szóló döntést hozol.

 

2: Már előtte teszteld

Szerintünk ez az egyik legfontosabb lépés. Lehet, hogy az autót, amit éppen kipróbálsz majd, még nem is láttad ezelőtt. Ezért megértjük (sőt kérünk rá) hogy mielőtt beleülsz, ismerd meg. Járd körbe, hogy tetszik. Nézd meg a méreteit (soha ne higgy a marketingszövegeknek) ismerd meg kívülről, és amikor beleülsz (de még nem indultál el) akkor belülről is. Nem adunk tippeket, mert nem kell neked: egyszerűen csak teszteld, hogy érzed magad benne.

 

1: Tudj meg minden pénzügyi infót

Mi úgy véljük, hogy az még nem az értékesítés, hanem a tesztvezetés része, ha megtudsz minden értékesítési infót (végül is nagyrészt azért jöttél, mert vásárolni akarsz egy autót). Éppen ezért arra kérünk, hogy légy tudatos vásárló. Kérdezz rá mindenre: a finanszírozásra, az autóbeszámításra a várható költségekre. Tedd mindezt úgy, hogy tudd a tesztvezetés nem kötelez téged semmire. Ha úgy véled, hogy nem ez az autó az amelyik hozzád illik akkor mindössze az történt, hogy jobb képed van arról, hogy milyen autót is szeretnél, és biztosan találsz olyat a kínálatunkban, amivel jobban összepasszoltok.

Kapcsolat

Cím:

2092 Budakeszi, Budaörsi köz 2.

Telefon:

Tel: +36 23 451 749

Nyitvatartás:

Hétfő: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Kedd: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Szerda: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Csütörtök: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Péntek: Szerviz: 07:30 - 14:30 Ért.: 8:00-17:00

Szombat: ZÁRVA