Segítünk felkészíteni az autódat a nyárra - Opel Interat
Ajánlatkérés Opel interat Kérje ajánlatunkat!

Segítünk felkészíteni az autódat a nyárra

Segítünk felkészíteni az autódat a nyárra

Éppen csak megérkezett az idei nyár első jelentősebb hőhulláma, máris szinte mindenki – pontosan úgy, mint az elmúlt 20-30 évben mindig – elindult a tavaink, vagy egy tengerpart felé. Legtöbben olyan autóval, amelyiket nem készítettek fel a nyárra. De egyáltalán hogyan kell felkészíteni az autót a nyárra és miért fontos ez? Ebben a cikkben megírjuk.

Régen így készültünk a nyárra

Néhány évtizeddel ezelőtt még nem volt szüksége az autódnak arra, hogy felkészítsd a nyárra: minden különösebb előkészület nélkül (elég volt megnézned van-e szappanos ablakmosó víz a tartályban) beültél az egész családdal a szocialista autócsodádba, és elindultál a Balatonra. Mindig benne volt, hogy történik vele majd valami, ezért hatalmas megkönnyebbülés volt, ha le is értél, megláttad a Balcsit ahol aztán kezdődhetett a nyaralás. Paradox módon az sem volt baj, ha baj volt: kicsit félreálltál, megbütykölted, vagy hívtad a Sárga Angyalt, akiknek mindössze 4-5 szerszámuk és hideg desztillált vizük volt (a felforrt hűtővized cseréjére), de ez épp elég volt arra, hogy valahogy eljuss a balatoni szállásig.

Ma már minden másképp van. Mielőtt elindulsz érdemes felkészíteni a kocsit – lehet, hogy nem is a Balatonra, hanem egy messzi tengerparti útra.

Ezért érdemes felkészíteni a kocsidat a nyárra

Bár az autósok nagyobbik része a téltől tart – hiszen akkor sötét van, hó, és hideg, veszélyesen csúszhatnak az utak is – a statisztika szerint több autó romlik el nyáron, mint télen. Nem csoda, hiszen az autód megérzi azt a terhelést, amit kap: több száz kilométert mész vele (szinte) megállás nélkül, valószínűleg tikkasztó melegben, miközben az összes elektronika csúcsra van járatva, és nehezítő körülményként az autóban ott ül a család is. És még csak nem is azzal a sebességgel mész, amit az autód megszokott.

Érdemes ezekre a kihívásokra felkészíteni, mi ebben segítünk. Készítettünk egy olyan nyári felkészítő csomagot, ami segít neked és a kocsidnak is abban, hogy nyáron is megbízható útitársad legyen akkor is, ha a dugóban ülsz, vagy ha éppen az egyik autópályán száguldasz a tengerpart (vagy a Balaton) felé.

A nyári felkészítő csomag

A mi nyári felkészítő csomagunk tulajdonképpen egy teljes állapotfelmérés hiszen 20 ponton vizsgáljuk meg az autódat. Teszteljük az akksidat is, ami azért is fontos, mert ha elmentek nyaralni akkor jellemzően kis távokra használod majd az autódat, ami egy gyengébb akkumulátoroknál okozhat gondot. Azt szeretnénk, hogy maximális biztonságban közlekedj, ezért ellenőrzünk minden folyadékot, folyadékszintet (még a fékfolyadékot is) és beállítjuk az ideálisra (ezzel biztonságosabbá tesszük) az autód fényszóróját és a gumikat is, ami hosszú távon megint a biztonságod miatt történik, na meg azért, hogy ne kopjon rosszul.

Kattints ide, és kérj időpontot, ha szeretnéd, hogy átnézzük az autódat: https://szerviz.opelbudakeszi.hu/

Ajándék ózonos klímafertőtlenítés

A nyári átvizsgálási csomagunk mellé ajándék klímafertőtlenítést is adunk azért, hogy ne csak a felületen, hanem a teljes klímarendszeren elpusztítsuk a vírusokat, a baktériumokat és az olyan kórokozókat melyek akár allergiát is okozhatnak. Az ózonos klímafertőtlenítés után „esőillat” lesz a kocsidban eltűnik minden nemkívánatos szag. És még extra ajándékot is kapsz, nézd meg.

Így készítheted fel te magad a nyárra

Érdemtelenül kevés szó esik rólad (vagy arról, aki az autót vezeti majd) pedig neked / neki is fel kell készülnie a nyárra. Persze, ha elmész a már felkészített autóddal egy rövid útra, akkor senki nem várja el, hogy előtte napokat eddz rá, de a hosszabb úthoz vannak aranyszabályok.

Például az, hogy melegben megváltozik a koncentráció, lassabb leszel – erre figyelj oda -! Ha hosszabb útra mész,  állj meg rendszeresen a pihenőhelyeken rövidebb, vagy hosszabb pihenőkre, és ne csak egy újabb kávét dobj be, hanem mozogj egy kicsit: fuss, guggolj, végezz néhány karkörzést, de minden gyakorlat jó, ami megmozgatja az izmaidat. És nem, nem ciki.

Nem kell sietned sem: az Opel Interat nevében biztosítunk téged arról, hogy sem a Balaton, sem a tengerpart, de egyik domb, hegy, vagy látványosság sem fog eltűnni, ha kicsit késel. Cserébe biztosan odaérsz.

Van egy utolsó tanácsunk: sokan hiszik azt, hogy a hangos zene felélénkít, de épp ellenkezőleg, tompít. Szóval, ha hosszú távra mész akkor ne a kávé/hangos zene, padlógáz kombóban gondolkodj, hanem éppen fordítva! Sehova nem sietsz, minden megvár, és inkább állj meg egy kicsit tornázni, mint elaludj vezetés közben!

Kattints a nyári átvizsgálásért mindössze 9990 Forint, ajándékokkal: https://szerviz.opelbudakeszi.hu/

Kapcsolat

Cím:

2092 Budakeszi, Budaörsi köz 2.

Telefon:

Tel: +36 23 451 749

Nyitvatartás:

Hétfő: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Kedd: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Szerda: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Csütörtök: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Péntek: Szerviz: 07:30 - 14:30 Ért.: 8:00-17:00

Szombat: ZÁRVA