Amikor az autód home officeban van. - Opel Interat Szerviz
Ajánlatkérés Opel interat Kérje ajánlatunkat!

Amikor az autód home officeban van.

Amikor az autód home officeban van.

Amikor tavaly március közepén péntekről hétfőre hirtelen lezárták az egész országot nem csak te, hanem az autód is home office-ba rekedt. Ez egy ideig mindenkinek jó mókának tűnt, de az elmúlt egy év alaposan próbára tette a tűrőképességünket, a folyamatos állás, a home office üzemmód pedig egyáltalán nem tesz jót az autódnak. Elmondjuk miért nem, és azt is mit érdemes tenned.

Az üresen repülő repülők.

Biztosan emlékszel arra a hírre, hogy a világ légitársaságai – látszólag minden épeszű érvnek ellent mondva – megreptetik időnként a repülőiket, ha kell, akkor teljesen üresen és céltalanul. (Bár vannak légitársaságok, amelyek eladtak jegyeket, mentek egy kört az utasokkal és ugyanott leszálltak, ahol felszálltak). Őrültségnek tűnik, de van benne logika. Azért teszik, mert ha nem használják a repülőiket, akkor azok állaga többet romlana a földön, vagy a hangárokban állva és többe kerül az álló repülő fenntartása, állagmegóvása (és a repülési résidő), mintha néha feltankolnák, és ha kell utasok nélkül repülnének egy kört.

 

Ez történik az autóddal, ha sokat áll.

A szomorú igazság az, hogy – akár a repülőket – az autódat sem arra tervezték, hogy hosszú heteket, akár hónapokat álljon egy helyben: semmiképpen nem tesz neki jót a home office. (És az szinte teljesen mindegy, hogy garázsban, a kertben vagy az utcán várja az oltást, vagy azt, hogy végre naponta használd újra). Sőt! Az, ha néha rövidebb utakra használod, még rosszabbat tehet neki, hiszen ha hosszú állás után az autóddal mész pár kilométert a boltig, majd haza (vagy elugrasz három hetente a tőled 5 kilométerre levő munkahelyedre) azalatt be sem melegszik a motorja, jobban kopnak az alkatrészek, és talán több a kár mint a hasznon.

Az sem jobb, ha állni hagyod. Először maga a gumi roncsolódik, hiszen hetek óta egy helyen kapja a nyomást a kocsidtól, nem gurul. Aztán a fékek (amik akár 1-2 hónap alatt elrozsdásodhatnak). Lassan a benzin is tönkremegy a tankban (sőt el is illan belőle) és az összes olajat is lehet, hogy le kell majd cserélned. Az meg szinte biztos, hogy lemerül az akksija.

Persze, ha szerencséd van akkor ezek nem történnek meg (vagy csak egy részük) de tény, hogy a sokat álló autó elfárad, elromlik, amortizálódik.

 

Állagmegőrző home office csomag

Ha mégis viszonylag sokáig állt az autód, akkor érdemes megnézettetni, hogy éppen milyen állapotban van. Az állagmegőrző home office csomagunkban éppen ezt vállaljuk: mielőtt újra beleülnél, elindulnál és naponta használnád (vagy éppen ezért mert ezt még nem tervezed) nézesd meg az autódat velünk.

Mindössze 4990 forintért megvizsgáljuk a fékeket, leellenőrizzük az akkumulátorodat, ellenőrizzük az autód futóművét, az olajszintet, a fagyállót és az ablakmosót.

Ezek azért segítenek neked, mert a hosszú állás után (és már az akár pár hét is annak számíthat) felkészíted az autódat arra, hogy újra formába lendüljön miközben te is biztos lehetsz abban, hogy minden rendben a kocsiddal.

Kattints és jelentkezz be hozzánk:  részletek

 

Kapcsolat

Cím:

2092 Budakeszi, Budaörsi köz 2.

Telefon:

Tel: +36 23 451 749

Nyitvatartás:

Hétfő: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Kedd: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Szerda: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Csütörtök: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Péntek: Szerviz: 07:30 - 14:30 Ért.: 8:00-17:00

Szombat: ZÁRVA