Ezekre koncentrálj tesztvezetés közben. - Opel Interat
Ajánlatkérés Opel interat Kérje ajánlatunkat!

Ezekre koncentrálj tesztvezetés közben.

Ezekre koncentrálj tesztvezetés közben.

Szinte biztosan vettél már olyan cipőt (például) ami a fotókon szuperül nézett ki, de amikor felpróbáltad valamiért nem tetszett, nem illett hozzád? Az volt a baj, hogy nem próbáltad fel. Az autó vásárlása nagyban hasonlít ehhez, csak a tét sokkal nagyobb: autót sem érdemes „fotóról” választani, fontos, hogy kipróbáld az autót, megtudd, hogyan áll neked, hogy valóban olyan jól érzed-e magad benne mint ahogy elgondoltad. A tesztvezetés erre a legjobb megoldás. De mire figyelj oda?

 A tesztvezetés

Oké, ott állsz tehát a hőn áhított autó előtt, kezedben a kulccsal: mágikus, felemelő, izgalmas pillanat, de mire figyelj oda?

A tesztvezetésnek kellene az egyik legfontosabb szempontnak lennie az autó kiválasztáskor, hiszen pusztán a fotók, vagy a vélemények, esetleg az alapján, hogy a szalonban néhány másodpercre beleülsz és beszélgetsz az értékesítő kollégával, egy autó tűnhet tökéletesnek (és okozhat csalódást) vagy éppen meglephet azzal, hogy sokkal jobb, mint elsőre gondoltad. Bármi előfordulhat, komoly döntés vár rád, érdemes minden apró részletre odafigyelni.

Szóval, mindenképpen próbáld ki az autót, és maradj objektív. És hogy mire gondolunk pontosan? Máris megírjuk neked azt, hogy mire figyelj a tesztvezetés során és mik legyenek a lépései.

Nézd meg mennyire kényelmes az autó

A tesztvezetés az első pillanatban megkezdődik, már akkor, amikor technikailag még nem vezeted az autót. Először ülj csak bele a választott autóba és nyugodtan tölts el pár percet benne: nálunk nincs időnyomásod, türelmesek vagyunk és szívesen megvárjuk amíg megtapasztalod az élményt. Nézd meg, hogy mennyire kényelmes az ülés és azt is mennyire tudod a te igényeidre állítani. Nézd meg, hogy minden kezelőszerv (az indextől az ablakmosón át a váltóig) kényelmes -e számodra, vizsgáld meg mennyire ergonomikus a műszerfal, milyen jól látsz ki a kocsiból előre, és ne feledd el a hátsó kilátást, a tükröket sem. Ha eddig minden rendben akkor most érdemes kiszállni: de csak azért, hogy hátra menj a hátsó ülésekhez és azokat is kipróbáld, hiszen ott is lesznek utasok.

A tesztvezetés

A tesztvezetés ma már nem csak abból áll, hogy ráadhatod a gyújtást a kocsira, és hogy mehetsz egy kört az udvarban: forgalomban is tesztelheted az autót. Próbálj meg mindenre odafigyelni: a gyorsulására, a fékekre, az elektronikára, a vezetési élményre, hiszen ezek döntőek. Éppen most választasz ki egy autót, amit 5-8 évig fogsz (naponta) vezetni.

Pro tipp, hogy ha tudod, hogy legtöbbször csúcsforgalomban és lassan mész majd, próbáld ki azok között a körülmények között a kocsit, ha épp ellenkezőleg, mert rengeteget mész majd autópályán vidékre, akkor kérd, hogy egy hosszabb egyenes szakaszon is kipróbálhasd. Ha pedig egy hegytetőn laksz akkor kérd, hogy menjetek el egy dombosabb részhez, hogy érezd, hogyan birkózik meg a kocsi ezzel a kihívással.

Teszteld a technikát

Érdemes tesztelheted az autó technikáját is. Ha van középkonzol, akkor nézd meg, hogy elég nagy-e, érintőképernyős vagy kezelőgombokkal kell szabályoznod (és akkor azok hol vannak)? Nézd meg mennyire könnyű használni (vagy megtanulni használni)? Alapvetően kérdezz rá mindenre, amit elvársz a technikai felülettől: összekapcsolható-e az autód és a telefonod (ezt akár ki is próbálhatod, és zenét is hallgathatsz) és javasoljuk, hogy mindemellett nézd meg az okostelefon alkalmazásokat is.

Ha mindent rendben valónak találsz akkor jöhet az utolsó lépés.

A tesztvezetés után

Bármennyire is lenyűgöző az autó nem kell azonnal döntened azt javasoljuk, hogy aludj rá egyet, akkor fogod tudni meghozni a tökéletes döntést, de előtte van még néhány megbeszélendő dolog (amire egyébként az értékesítő azonnal tud választ adni neked).

Ha érdekel az autó kérdezz rá, hogy, mit tartalmaz a jármű garanciája? Milyen a jármű karbantartási ütemterve? Nagyjából milyen szervizköltséggel számolhatsz? Mennyi a garancia és melyek a feltételei? És még rengeteg olyan egyéni kérdés fogalmazódhat meg benned amire választ várhatsz: ezekre egytől egyig választ fogsz kapni az értékesítőtől.

Ha éppen autót keresel akkor foglalj nálunk időpontot tesztvezetésre: próbáld ki a kiszemelt autót, hátha éppen most találtad meg az ideálisat.

Kapcsolat

Cím:

2092 Budakeszi, Budaörsi köz 2.

Telefon:

Tel: +36 23 451 749

Nyitvatartás:

Hétfő: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Kedd: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Szerda: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Csütörtök: Szerviz: 07:30 - 16:30 Ért.: 8:00-17:00

Péntek: Szerviz: 07:30 - 14:30 Ért.: 8:00-17:00

Szombat: ZÁRVA